Проекти

Проект „Добрите стари времена - традиционни танци и игри”

22:48 05/Юли/2012
Прегледана: 2020 пъти, Венцеслав Георгиев
Проект  „Добрите стари времена - традиционни танци и игри”
Тема на проекта: "The old good days: traditional dances and games" Програма "Учене през целия живот", секторна програма "Коменски", двустранно училищно партньорство Покана за кандидатстване: 19 февруари 2010 г. Регистрационен номер: 2010-1-IT2-COM07-13937 2 Номер на проекта: LLP-2010-COM-BP-04 Отпусната финансова подкрепа за реализиране на проекта: 11 000 евро Период на легитимност на дейностите: 1 август 2010 г. - 31 юли 2012 г.

Описание на проекта
Целта на проекта е да се създадат нови образователни възможности чрез серия от дейности и дидактически събития в полза на учителите, учениците и местната общност, в рамките на европейското измерение и гражданство. Той ще подобри връзката между държавите и културното наследство, като се започне от информираността за съответните традиции.
По време на проекта вниманието ще се фокусира върху традиционни танци, които ще бъдат наблюдавани, описани и изпълнени от учениците. Те ще се запознаят с игрите на своите баби и дядовци, използвайки новите технологии, събирайки информация и, разбира се – ще се научат на самата игра. Танците и игрите ще въвлекат учениците в игрова дейност, но в същото време учениците ще си сътрудничат на английски, като работен език на проекта.
Те ще се научат как да направят видео с помощта на програма Movie Maker и ще подготвят видеоматериали. Учениците от всяка страна ще подготвят своите танци и игри у дома, а след това ще ги покажат на партньорите и ще ги научат да играят заедно с тях, така че да покажат традициите на своята страна. Преди обмена на учениците, партньорите ще поддържат връзка чрез електронна поща. Що се отнася до изучаването на езика на партньора, учениците от всяка страна ще представят речник, съдържащ снимки и думи на ниво A1 ниво, подкрепяйки ги с видео.

За посещението на италианските ученици в Ловеч, прочетете ТУК
Какви традиционни игри разучиха българи и италианци - вижте ТУК