Новини

Учител по английски – на семинар в Бавария

08:23 11/Май/2017
Прегледана: 2039 пъти, Вихра Стефанова
Учител по английски – на семинар в Бавария

Преподавателят по английски език Елица Върбановска участва в семинар за професионално развитие по дейността eTwinning в столицата на Бавария Мюнхен в началото на май. Темата на обучението беше „Креативно и културно образование”.

По време на тридневната програма участниците имаха възможността да участват в различни сесии и дейности, насочени към включване на повече музика, движение и изкуство в преподаването. Освен това, бяха представени нови eTwinning дейности, както и възможностите, които предоставя платформата за учители и ученици. Преподавателите имаха възможност да намерят партньори и да подготвят проекти, които да реализират с помощта на платформата. eTwinning е общност на училищата в Европа. Тя предлага платформа за педагози да общуват, сътрудничат и развиват общи проекти, чрез използване на информационни и комуникационни технологии, като осигурява подкрепа, инструменти и услуги за улеснение на училищата при установяването на кратки или дългосрочни партньорства по всякакви учебни предмети.

В краткото свободно време учителите посетиха Музея на въображението Буххайм, разположен на живописното езеро Щарнберг.

Семинарът се проведе под патронажа на Министерството на културата на Германия, като в него участваха 130 учители и образователни специалисти от 25 европейски държави. Представителите на България бяха избрани от Националното звено за координация по дейност eTwinning в България, след обявен конкурс.