Новини

Николай Нинов – първенец по математика в международно състезание

08:45 09/Април/2019
Прегледана: 974 пъти, текст: Елица Върбановска, снимки: AUBG
Николай Нинов – първенец по математика в международно състезание
Николай Нинов от 11В клас на Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, спечели първо място в категория „Математика“ на международното състезание AUBG MultiTalent Quest 2019.
 
Николай успешно се справи със задачите на английски език, оставяйки далече зад себе си претенденти от три държави. Тазгодишните финалисти демонстрираха познания и компетенции в три задължителни дисциплини – дебати на английски език, математика, проект за социално предприемачество, както и една от две избираеми – сценични и изобразителни изкуства или спорт. Конкурсът не само проверява знанията в области, като математика и английски език, но и комуникационни умения, екипна работа, управление на времето и социална ангажираност. Тази особеност го прави уникален в сравнение с другите ученически състезания, където се проверяват познанията само в една сфера.
 
Младежи от България, Македония и Албания се събраха в Американския университет в Благоевград за AUBG MultiTalent Quest 2019. Тази година повече от сто ученици участваха в първия кръг, като 64 от тях, наричани Questers, достигнаха до финалите.
Международното състезание привлече талантливи единадесетокласници, както от големи, така от по-малки градове, което показва, че талантът расте навсякъде.
 
Организаторите от Американския университет в България споделят, че надпреварата AUBG MultiTalent Quest се стреми да пресъздаде истинския живот, тъй като професионалното развитие днес не зависи от познанията само в една академична дисциплина. Участниците могат да се уверят, че състезанието за знания и умения може да бъде приятно и забавно. Конкурсът се разглежда като възможност за изграждане на самочувствие у добре образованото, талантливо и социално отдадено младо поколение на Балканите – тези, които ще донесат позитивна промяна за икономическите и социални стремежи на обществото в страните от региона.
 
Николай получи грамота, Kindle, книга на Хемингуей, както и покана следващата година да е един от ангажираните с организацията на състезанието, като един от шампионите в AUBG MultiTalent Quest 2019.