Новини

Ученици на Математическата получиха знания и умения извън класната стая

15:11 30/Април/2024
Прегледана: 430 пъти, Елица Върбановска
Ученици на Математическата получиха знания и умения извън класната стая
Шестокласниците на Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, посетиха Националния исторически музей в София. Там, водени от учителя си Владимир Брязов, те чуха беседа върху античната и средновековната българска история. Учениците се запознаха отблизо с артефакти от Варненския некропол, тракийските съкровища и ценности от Първо и Второ българско царство. Най-голям интерес предизвикаха работилниците, по време на които шестокласниците се запознаха с начина на изработване мозайки, използвани като украшения на столиците Велики Преслав и Търново. След това учениците имаха възможност да създадат мозайка по свой проект. Класният ръководител Вероника Симеонова също участва в екскурзията с учебна цел.
 
С поглед към Слънцето през телескоп учениците от 7 клас на Математическата пък проведоха един по-различен час, заедно със своя учител по физика Тодоричка Митева. Учениците изслушаха и лекция за процесите в звездите и необятния Космос в Астрономическата обсерватория и Планетариум в Габрово.

Чрез онагледяването на учебното съдържание и придобиването на нова информация извън класната стая, се дообогатява и надгражда учебният материал, и се засилва вниманието на учениците към обучението. В своето пътуване с образователна цел седмокласниците бяха придружавани и от своя класен ръководител Грета Георгиева.

Проведените часове извън класната стая са част от заложените дейности по проект на Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, в рамките на Национална програма „България – образователни маршрути“, модул „Културните и научните институции като образователна среда“.