Новини

Профилирана природо-математическа гимназия участва в състезанието Spelling Bee 2021

Профилирана природо-математическа гимназия участва в състезанието Spelling Bee 2021

12:18 01/Март/2021
Прегледана: 211 пъти, Диана Карева
Нашето училище вече има двама участници в регионалния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Георги Илиев от 6ти клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 26. 02. 2021г. Класираният на второ място е Николай Борисов от 7ми клас. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведена 27 март, 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
 
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee