Новини

Профилирана природо-математическа гимназия е домакин на 49-та Национална олимпиадата по биология и здравно образование

18:10 21/Март/2024
Прегледана: 474 пъти, Венцеслав Георгиев
Профилирана природо-математическа гимназия е домакин на 49-та Национална олимпиадата по биология и здравно образование
Със заповед на министъра на образованието и науката и на началника на регионалното управление на образованието, нашият град Ловеч, РУО - Ловеч и Профилирана приридо-математическа гимназия са определени за домакини на 49-та Национална олимпиадата по биология и здравно образование.

Събитието е насрочено за 23 и 24 март, а официалното откриване ще е на 22 март в салона на Ловчанско читалище "Наука - 1870 г."

Сто и двадесет ученици от 7. до 12. клас от цялата страна, заедно със своите ръководители и родители, ще бъдат гости на нашия град. Учениците ще се състезават в три възрастови групи. Олимпиадата ще се проведе в два етапа. Първият се състои от тест с теоретични задачи, а вторият - от решаване на практически задачи. Теоретичните и практическите задачи, както и критериите за проверка и оценка, се разработват от утвърдени преподаватели от Софийския университет и БАН.

Най-добре представилите се 10 ученици от третата възрастова група ще се явят на подборен кръг, за да се определят четиримата, които ще представят България на Международната олимпиада по биология през юли 2024 г. в гр. Астана, Казахстан.