Новини

ПМГ – с обновена библиотека

10:53 11/Юли/2016
Прегледана: 2281 пъти, Елица Върбановска
ПМГ – с обновена библиотека

Библиотеката в Природо-математическа гимназия промени облика си и обогати фонда си, благодарение на реализиран проект по програма "Знания за Успех". Училищното настоятелство „Надежда” при ПМГ спечели проект „Моята бiблиотека, моят успех” на обща стойност 5500 лв., финансиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи” по програма „Знания за успех“. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на SAP Labs България.

 

Основната цел на проекта е да се предоставят нови възможности за развитие на учениците, да се подпомогне тяхното представяне в училище, да се придобият нови знания и умения и да се ангажират учениците с полезни за младежите, за училището и града ни дейности.

 

С реализирането на дейностите по проекта, днес училищната библиотека разполага с нови заглавия – за подготовка на зрелостниците по български език и литература, математика, английски език, история и география. Закупено беше мултифункционално устройство, подменен беше и компютърът. Благодарение на трима единадесетокласници, библиотекарката разполага със съвременен софтуер, съдържащ информация за всички заглавия, улесняващ работата й.

Новите компютърни бюра обособиха кът за самоподготовка на учениците, а голямата конферентна маса дава възможност за дискусии, работа по групи и по проекти, както и срещи. Подменени бяха и голяма част от остарелите рафтове и шкафове с цветни и модерни мебели.

Изминаващата учебна година бе наситена и с различни конкурси – за книгоразделители, за нов дизайн на читателски картони, за дизайн на покана за празника на училището и др.

Проектът на ПМГ – Ловеч, е един от 11 получили финансиране проекта за превръщане на училищната библиотека в място, стимулиращо желанието за учене и създаване на възможности за кариерно ориентиране и развитие ще бъдат подкрепени по програма „Знания за успех" на Фондация „Работилница за граждански инициативи" и SAP Labs България. Предложенията са избрани въз основа на количествени и качествени критерии за оценка като брой ученици, тип населено място, липса на възможности за развитие и достъп до качествени образователни инициативи.