Новини

Надпревара по творческо писане на английски в Математическата

14:47 30/Ноември/2020
Прегледана: 1136 пъти, Ели Йорданова
Надпревара по творческо писане на английски в Математическата
Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, за първи път проведе националното състезание по творческо писане на английски език. 14 ученици от 6 до 12 клас се включиха в надпреварата, разделени във възрастови групи. В рамките на един час участниците писаха на английски език по една от зададените три теми без да използват речници, учебници и други ресурси. Сред темите тази година бяха: „Един ден от живота на молива”, „Момичето зад маската”,  „Миризмата на тишината беше навсякъде”, „2020 е математическа задача” и др.
 
Състезанието е създадено преди 11 години, за да насърчи българските ученици да мислят творчески, пишат и се забавляват на английски език. Всяка година то привлича над 3000 ученици от цялата страна.
 
В първия кръг на оценяването журито, което се състои от англоговорящи професионалисти в различни области, учители по английски език, както и носители на езика, определя най-добрите 16 писмени работи във всяка възрастова категория. От тях национално жури избира победителите във всеки клас. Всички получават сертификати за участие, а класиралите се на призови места – допълнителни награди на специална церемония през февруари 2021 г.
 
Организатори на Bulgarian Creative Writing Competition са Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”, с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Посолството на САЩ в България и Американския Университет в България.