Новини

Надпревара по креативно писане на английски

19:05 11/Март/2016
Прегледана: 4187 пъти, Елица Върбановска
Надпревара по креативно писане на английски

13 ученици от 8, 9, 10 и 11 клас от Природо-математическа гимназия се включиха в поредното издание на състезанието по креативно писане на английски език, организирано от фондация КОРПлюС. Идеята на надпреварата е да се провокира и развие нестандартното мислене у младите хора. Състезанието е създадено, за да насърчи българските ученици да мислят творчески, да пишат и да се забавляват на английски език. През миналата година повече от 4000 български ученици участваха със свои творби.

В деня на училищното състезание в рамките на един час участниците пишат есе на английски по една от зададените интересни теми (примерно „Откъде идват точките на гърба на калинката?”, „Ако училището ми беше човек...”, „Танцувай без мен“ и др.). Учениците пишат без да използват речници, учебници и други ресурси. Оценява се предимно творчеството и оригиналността, а не граматиката.

Есетата се оценяват от регионално жури (състоящо се от англоговорящи специалисти и учители и поне един човек, който говори английски като майчин език), а най-добрите есета се изпращат на национално жури, което избира победители във всяка възрастова група. Всички участници получават сертификати за участие.

Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Посолството на САЩ в България и Американския Университет в България.