Новини

Учителят по английски Емилия Иванова с награда за академични постижения

16:29 18/Декември/2021
Прегледана: 847 пъти, Венцеслав Георгиев
Учителят по английски Емилия Иванова с награда за академични постижения
Емилия Иванова, старши учител по английски език в Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, завърши с награда курс от серията Online Professional English Network (OPEN), посветен на критичното мислене и възможните неговия приложения в класната стая. Преподавателят й я отличи като High Performing Alumna или възпитаник, който се представя изключително успешно! Емилия Денчева завърши курса Integrating Critical Thinking Skills into Exploration of Culture (ICT) през есенния семестър на 2021. Курсът на академично равнище, с продължителност 8 седмици, събра участници от Бахрейн, Индонезия, Египет, Йордания, Пакистан, остров Мавриций и др. Разнообразните теми, включени в курса, имаха за цел да подобрят знанията и уменията на учителите в областта на преподаването на култура с помощта на критичното мислене. Чрез конкретни техники участниците развиха собствените си умения за активно четене и слушане и събраха вдъхновяващи идеи за активното участие на учениците в същите процеси. Диалогът беше основно средство за обмен на идеи и начин на учене.
 
За отличното си представяне Емилия Иванова получи поздравленията и на Американското посолство в България – http://lnnk.in/d1dq, а за награда тя ще има възможността да участва безплатно в още едно обучение.
 
Завършилите курсове по програмата OPEN този семестър са четирима души от България. OPEN (Online Professional English Network) e финансирана от Правителството на САЩ и предлага възможности за развитие на преподаващите и изучаващите английски език по целия свят. OPEN насърчава обмена на идеи между различни култури и осигурява безплатен достъп до материали, които могат да бъдат адаптирани и споделяни.