Новини

Учениците от випуск 2021 се разделиха с Математическата

Учениците от випуск 2021 се разделиха с Математическата

10:00 24/Юни/2021
Прегледана: 342 пъти, Текст: Вихра Стефанова, Снимки: Ренета Илиева
100 ученици от випуск 2021 на Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, получиха дипломите си за средно образование на официално тържество на 22 юни.
 
В празничната за училището 50-годишнина абитуриентите и техните родители изпълниха двора на гимназията за тържественото събитие.
 
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова бе специален гост, като тя връчи поздравителен адрес на директора Венцеслав Георгиев. Кметът Маринова връчи значката на Община Ловеч и почетен плакет на първенеца на випуска – Геновева Маринова от 12 В клас. Думите й, отправени към абитуриентите, засягаха новата реалност в образованието и дистанционното обучение. „В днешния конкурентен свят се изисква много повече от това да си просто добър, трябва да си наистина много добър. През това време в училище вие се научихте да вярвате на познанията, науката. Желая ви да имате криле, да имате мечти, да бъдете упорити и решителни, защото в този свят нищо не идва наготово. И се връщайте във вашето училище!“
 
От своя страна директорът на Профилирана природо-математическа гимназия Венцеслав Георгиев пожела на учениците успешен полет, много сбъднати мечти и поне три от тези мечти да се върнат след време и да ги реализират в Ловеч. Класните на випуск 2021 – Рая Димитрова /12 А клас/, Румяна Нинова /12 Б клас/, Елица Върбановска /12 В клас/, Тодоричка Митева /12 Г клас/ и Мария Асенова /12 Д клас/ също поздравиха своите ученици от сцената, като им пожелаха да бъдат любопитни за света, да следват пътя си и да излизат от грешките си по-силни и по-добри.
 
Председателят на училищното настоятелство Николай Николов се обърна към абитуриентите с красиви думи, пожелавайки им бъдещи успехи. Той връчи и специална монета на ученичката с най-високи постижения. С предметни награди от Първа инвестиционна банка бяха наградени и всички 12 отличници. От ръководството на гимназията те получиха грамоти, юбилейната книга „Нашата Математическа“, както и еднократни стипендии.
 
Музикален гост в празничната вечер беше трикратната шампионка на европейската олимпиада по акордеон Вероника Тодорова, която впечатли публиката с виртуозните си изпълнения.