Новини

Spelling Bee в Математическата

07:53 25/Февруари/2022
Прегледана: 674 пъти, Венцеслав Георгиев
Spelling Bee в Математическата
Профилирана Природо-математическа гимназия вече има двама участници в регионалния кръг на дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

В състезанието взеха участие единадесет ученици от шести и седми клас, които се впуснаха в оспорвана надпревара, продължила час и половина. Георги Илиянов Илиев от седми клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 24.02.2022 в ППМГ, следван от Самуил Цветанов Райков – на второ място. И двамата ученици имат право да участват в регионалното състезание на 26 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16 април 2022 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 3000 ученици на възраст до 14 години ще се състезават в 209 училища в страната  от 19 февруари  до 2 март 2022 г. Участниците се подготвят по предварителен списък от 500 думи още от началото на месец ноемвриЦелта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за 12-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна.

Spelling bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС” и се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.