Новини

Коледен празничен концерт

Коледен празничен концерт
Коледа – време очаквано, вълнуващо, време вълшебно изпъстрено със срещи на приятели и домашен уют, празнични събития и надежди! Очаквани подаръци, приятни изненади и много настроение! Така бе и в препълнената зала на нашата Математическа в Ловеч. Отново весел смях, музика, песни, танци и много настроение събраха ученици, учители и родители. Традиция е преди ваканцията да се случва празничен коледен концерт с участието на талантливите и всеотдайни възпитаници на ППМГ - Ловеч. Началото на програмата постави вокалната група на гимназията от най-малките. Далия от 6 клас сподели в авторски рими “Какво е Коледа?…” Коледен стих представи и шестокласникът Иван. Горещо бяха посрещнати и песните, прекрасно изпълнени от Преслава и Симона от 9 г кл. Възпитаници на ППМГ - Ловеч, състезатели на клуб “Роксмайл” и момичетата от чиърлийдинг “НикСим” подгряха още повече настроението с динамични танци и рокендрол. Математическата е и своеобразен дом за всички учещи и работещи в нея. Истинска изненада и радост донесе гостуването на коледари - възпитаници на ППМГ, които старателно се готвиха за този ден. Коледарите наричаха за здраве, благополучие, добруване и успех на учители и ученици в нашата Математическа. С особена радост, публиката аплодира последните думи на коледарите: “Колко здравец е в гората толкоз здраве за децата! Колкото са на небето звездиците, толкоз да са за учениците шестиците!”

Празничен благослов и пожелания отправи Стопанинът на този дом директорът г-н Георгиев: „Както знаем, доброто не идва случайно, то винаги е призовано и поканено да влезе. А моят благослов към всички присъстващи е да пазим в чистота думите, делата и помислите си. Защото ако не правим добро, то злото е на прага ни и се стреми към нас, но ние можем да го владеем. За това нека да поканим доброто, благословението, благополучието, здравето и живота, първо в нас самите и после в нашите домове!“

И щом е Коледа не може без подаръци. Отличени с награди бяха учениците взели участие в множество конкурси и изяви. Финалът на празничния концерт постави изпълнението на изцяло обновения състав на Арт формация “Огнени ритми”. И съвсем естествено, както вече е традиция цялата зала се включи в изпълнението на специалната песен за ППМГ - “Заедно”. Не е нужно коледният дух да се изчерпва с празника. Особено когато той се съдържа в широките усмивки, вдъхновението, любовта и добротата, които живеят сред нас и в нас. Нека са щастливи празниците за всички!