Новини

Герой на нашето време

14:56 18/Ноември/2020
Прегледана: 989 пъти, Росица Ралчева
Герой на нашето време
Да възпитаме добри хора – може би е цел „номер 1“ за повечето родители и учители. Добрият жест, подадената ръка, стореното добро заедно с грижата за другия са толкова необходими днес в дните на изпитания, че всяка тяхна проява се забелязва и свети ярко в ежедневието на хората. А когато добро дело, мил жест или грижовна постъпка идва от дете, това може да отвори неподозирани врати от усмивки и стопляне – и за детето, и за „получателя“ на милото и грижовно отношение.

Въпреки строгите мерки, пропусквателния режим и недопускането на външни лица в училище, една жена на име Росица Ралчева държеше да ни сподели за една геройска постъпка, сторена от наш ученик, с която е спасен човешки живот. Посрещнахме я в безопасна среда и ето какво ни разказа:

Герой на нашето време

Да, той наистина е герой. Казва се Николай Борисов от VII клас на Математическата в Ловеч. На 12.11.2020 г. около 15,50 часа следобед на ул. „Христо Ботев“ в града, Николай Борисов се притече на помощ на паднал възрастен господин, извика Бърза помощ; стоя до пристигането и заминаването на линейката; оказа необходимото с каквото може.

Във време на масов психологически стрес от COVID – 19, това мило момче с благородно сърце, с изградени високоморални ценностни качества, без дори за миг да се замисли, спаси човешки живот.

Очевидците не бяха малко – шофьори на МПС, преминаващи граждани, наблюдаващи от къщите и съседните блокове, но никой не се притече на помощ.

Като възрастна жена изказвам най-голяма благодарност и възхищение към Николай Борисов и неговите родители, към неговите учители от ППМГ – Ловеч, защото именно те са възпитали и изградили високоморален, извисен и достоен гражданин на нашето време.

Автор: Росица Милчева Ралчева

Доброто е това, от което всеки се нуждае. Добрите мисли ни трогват, а добрите постъпки ни правят по-добри хора. Доброто винаги ни предизвиква и ние да се представим добре, и да направим нещо хубаво за някого.