Новини

Ученици от ППМГ представят България в младежка пленарна сесия в Брюксел

16:55 10/Декември/2017
Прегледана: 1475 пъти, Елица Върбановска
Ученици от ППМГ представят България в младежка пленарна сесия в Брюксел

Профилирана природо-математическа гимназия ще представя България на симулацията на младежка пленарна сесия "Твоята Европа, твоето мнение" (Your Europe, Your Say!) в столицата на Европа Брюксел.

Предстои учениците да разработят презентация, отразяваща мнението им по проблем, свързан с културната идентичност, която ще покажат по време на проявата през март догодина.

Като част от подготовката е и предвидената среща-разговор с български представител, работещ в Европейския икономически и социален комитет, който да разкаже на младежите повече за работата на Комитета и неговите дейности и да даде съвети как да бъдат активни европейски граждани.

Събитието дава възможност на ученици от средните училища на всичките 28 страни-членки на Европейския съюз да се запознаят с процеса на взимане на решения по даден проблем. Темата на предстоящата среща е: Обединени в различията: по-младо бъдеще за Европейската култура.

ППМГ – Ловеч, беше избрана и през 2015 г., когато участва в шестото издание на инициативата. Събитието се организира за девета поредна година от Европейския икономически и социален комитет. Той е консултативен орган на Европейския съюз, създаден през 1957 г., за да предоставя експертно мнение на основните институции на ЕС – Европейската комисия, Европейския съвет и Европейския парламент. Една от основните задачи е да служи като мост между институциите на ЕС и „организираното гражданско общество“.