Новини

Ученици от ПМГ- Ловеч със сертификати от водеща софтуерна компания

Ученици от ПМГ- Ловеч със сертификати от водеща софтуерна компания

10:07 29/Юни/2015
Прегледана: 2846 пъти, Надежда Николова

През изминаващата учебна година учениците от Природо-математическа гимназия – Ловеч Ирина Валентинова /9 „в“ клас/, Александра Йовкова и Лили Стефанова /10 „в“ клас/ преминаха обучение и успешно приключиха “Училищна академия Телерик“ в София.

"Училищната академия на Телерик" представлява серия безплатни иновативни обучения по разработка на софтуер за ученици от 7-ми до 12-ти клас. Целта на обучението е усвояване на базови умения и знания по разработка на софтуер и подготовка за Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ).

В края на юни младите програмистки се явиха на финалния изпит – защита на проект, озаглавен „Създаване на игра с Unity 3D”.

В началото на учебната година обучение в ”Училищната академия на Телерик“ започват над 150 участници от цялата страна, но през всички изпити успяват да преминат едва 56. От тях само първите 25 получават сертификат. Възпитаничките на ПМГ Александра, Ирина и Лили са сред отличените и завършиха със сертификати.

Въпреки голямото натоварване и големия брой задачи, момичетата са категорични, че това е техният избор и с усмивка заявяват „Очаквайте още игри!“.