Новини

Ученици от Математическата ще представляват Ловешка област на националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език.

21:33 07/Ноември/2023
Прегледана: 517 пъти, текст: Емилия Денчева
Ученици от Математическата ще представляват Ловешка област на националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език.
Мотото „Изкуственият интелект – благословия, или проклятие?“ беше стимул двама ученици на ППМГ – Ловеч, да преодолеят училищния и областния кръг на Състезанието за речеви и комуникативни умения на английски език и да се класират за националния кръг.

Теодора Денчева от Xa клас и Ивайло Пенков от VIIIа клас заявиха своята позиция по темата, виждайки изкуствения интелект не само като евентуална бъдеща заплаха за човечеството, но и като ценен помощник в много области на науката. Така убедиха комисията в ПЕГ „Екзарх Йосиф I”, че заслужават да представят Ловешка област на следващия етап от състезанието.

В двете възрастови групи (VI - VІII клас и IХ - ХI клас ) ще продължат участниците да защитават идеята, че успешното прилагане на светкавично напредващите технологии в нашето всекидневие ще се постига от мислещи и морални човешки същества.

Националният кръг на състезанието ще се проведе на 25.11. – 26.11.2023 г. в СУ „Васил Левски” – гр. Хасково. Сили ще премерят ученици от цялата страна, които ще демонстрират познания и собствено мнение по темата, езикова компетентност и умение за артистично представяне.