Новини

Сертификати от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България за учениците от Kangaroo Global Linguistics 2023

17:00 02/Май/2023
Прегледана: 577 пъти, Ирина Цанова
Сертификати от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България за учениците от Kangaroo Global Linguistics 2023
Днес получиха своите сертификати 18-те участници в първия етап на Състезанието по английски език за ученици от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – Kangaroo Global Linguistics 2023, който се проведе през февруари в ППМГ.
Така нареченото Лингвистично Кенгуру е най-голямото училищно състезание по английски език в света. Целта на състезанието е учениците да премерят знанията си по английски език с връстниците си в България (на вътрешноучилищен и национален етап), а победителите – и на международен етап, с ученици от други страни. Тази година броят на участниците в Бъглария е рекорден - над 7300 от над 130 училища - 40% ръст спрямо миналата година.

Нашите ученици участваха на нива от А1 до В2, които обхващат от 5 до 11 клас,  и се представиха отлично. Петима от тях се класираха и постигнаха достойни резултати и на втория етап – национален кръг, който се проведе в гр. Казанлък на 11 март – Станислав Иванов от 5 кл, Никола Михайлов от 6 кл, Константин Герганов от 7 кл, Николай Владимиров от 8б и Станимир Маринов от 11 б.

ППМГ участва за първа година в Състезанието на Асоциацията на Кеймбридж училищата, като се надяваме това да постави началото на една традиция на постижения в областта на изучаването на английски език.