Новини

Седмокласнички – първи в състезанието по английски Spelling Bee

10:50 09/Март/2015
Прегледана: 2775 пъти, Елица Върбановска
Седмокласнички – първи в състезанието по английски Spelling Bee
Цветлена Нинова от 7 клас се класира на първо място в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 5 март в Природо-математическа гимназия. Цветлена победи съученичката си Михаела Щрегарска, която остана на второ място, след като успя правилно да спелува думата “poppy”. И двете се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април във Велико Търново. Страхотно представяне имаше и петокласникът Цветомил Рабаджиев, който остана трети и се превърна в любимец на публиката.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват, т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 273 училища в страната през изминалата седмица. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на декември.
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.