Новини

Природо-математическа гимназия раздаде дипломите на зрелостниците в навечерието на Еньовден

08:37 23/Юни/2015
Прегледана: 4175 пъти, Венцеслав Георгиев
Природо-математическа гимназия раздаде дипломите на зрелостниците в навечерието на Еньовден

118 зрелостници получиха дипломите си за средно образование на официална церемония в Актовата зала на ПМГ - Ловеч. В препълненият салон учениците, заедно със своите родители, с трепет очакваха да получат заслужената награда за стоя петгодишен труд.

Първата диплома, връчена от директора на гимназията Димитър Петков, бе на Марина Крачолова от 12 А клас – първенец на Випуск 2015. Тя получи грамота, предметни награди, както и специален подарък от Председателя на училищното настоятелство – Николай Николов за отличен успех и постигната оценка на матурата по биологиа и здравно образование – Отличен 6,00.

Още двама зрелостници получиха грамоти и специални награди – Христо Христов и Ивелин Станчев от 12 В клас. Отличен успех в дипломата за средно образование и резултат от матурата и на двамата по математика - Отличен 6,00.

Четвъртият абитуриент със специална награда бе Иво Яков от 12 Б клас – за отличен успех и отлично представяне на Националната олимпиада по информационни технологии.

Още 16 зрелостници получиха специални награди за положения труд и постигнат отличен успех. На последното за випуск 2015 празнично събитие, награди от ръководството на ПМГ получиха и Националните шампиони по акробатичен рок`н рол Мирослав Александров и Мария Георгиева от 12 А клас, а за национални и международни спортни постижения грамота бе връчена и на Христо Александров от 12 В клас.