Новини

Представители на Математическата – на откриващата конференция по Еразъм+

17:23 27/Юни/2021
Прегледана: 809 пъти,
Представители на Математическата – на откриващата конференция по Еразъм+
Учителите по английски език в Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, Елица Върбановска и Емилия Иванова бяха част от откриващата конференция, проведена на 25 юни 2021 г. в София тех парк. Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), в качеството си на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ и по Програма „Европейски корпус за солидарност“ на Европейската комисия, организира официална откриваща конференция за началото на новия седемгодишен период на действие на двете програми /2021 – 2027 г./.
Събитието беше открито от изпълнителния директор на ЦРЧР Михаил Балабанов, като приветствия отправиха официалните гости – министърът на образованието и науката, чл.-кор. проф. д.х.н. Николай Денков и министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов. Със специално видео поздравление се включи Мария Габриел, еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта.
По време на конференцията бяха поставени акцентите на новите програми, които подкрепят приоритетите и дейностите, заложени в идеята за Европейско образователно пространство, планът за действие в областта на цифровото образование и Европейската програма за умения. Новият програмен период поставя фокус върху социалното приобщаване, екологичния и цифровия преход, както и върху насърчаването на участието на младите хора в демократичния живот, като цели да предостави много по-отворени програми.
След представянето на новостите, акцентите и възможностите за кандидатстване, аудиторията имаше възможността да се включи в неформални работни ателиета, където да обмени опит и добри практики, както и да получи отговор на всички въпроси, възникнали по време на представянето.
Математическата гимназия в Ловеч беше високо оценена в началото на годината и за новия програмен период получи Акредитация по Програма Еразъм+, която улеснява процеса на кандидатстване за различните дейности и подпомага успешното изпълнение на плана за развитие на училището.
Текст и снимка: Ели Йорданова