Новини

Отлично представяне на отбора на ПМГ във финалния кръг на Национална викторина „Образование на бъдещето”

08:37 14/Април/2015
Прегледана: 2611 пъти, Ирина Цанова
Отлично представяне на отбора на ПМГ във финалния кръг на Национална викторина „Образование на бъдещето”

Отлично представяне на отбора на ПМГ във финалния кръг на Национална викторина „Образование на бъдещето”, организирана от консултантска къща “Дарби”.

Финалистите от Плевен Теодор Калеев и Никола Петров от 11 в и Симона Димитрова и Христо Христов от 12 в клас представиха ПМГ Ловеч достойно в оспорваната надпревара в София. Ръководител на отбора беше г-жа Ирина Цанова. Състезанието се проведе пред публика в зала на Благоевградския американски университет. Както и на предварителния етап, имаше три кръга, в които участниците показаха знанията си по английски език, способностите си да представят презентации за висше образование пред публика и да отговарят на въпроси, свързани с различни професии.

Отборът на ПМГ Ловеч се класира на пето място сред силната конкуренция на училища от Хасково, Велинград, София, Добрич, Благоевград и Бургас. Доказахме, че сме сред най-добрите в страната и успешно се конкурираме с водещи езикови гимназии – ПМГ - Ловеч беше единствената математическа гимназия, стигнала до финала.

Голямата награда за победителите от Хасково и Велинград е безплатен двуседмичен курс по английски език в Англия, предоставен от организаторите от “Дарби”.