Новини

ОТКРИХМЕ НОВ ДИГИТАЛЕН ЦЕНТЪР „РОДОЛЮБИЕ“

18:39 26/Октомври/2022
Прегледана: 596 пъти,
ОТКРИХМЕ НОВ ДИГИТАЛЕН ЦЕНТЪР „РОДОЛЮБИЕ“
Официално беше открит новият дигитален център  „Родолюбие“ в Профилираната природо-математическа гимназия – Ловеч. Това стана 26 октомври 2022 г. в присъствието на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, д-р Иваничка Буровска, и.д. началник на РУО, и членове на училищното  настоятелство.

Всеки път, когато дойда във Вашата гимназия, се зареждам с идеи и енергия, сподели пред учениците кметът Корнелия Маринова. Шестокласниците изнесоха кратък урок по родолюбие, като разказаха за местните будители. Демонстрирани бяха различните дигитални възможности на кабинета, който е уникален като интериор и оформление. Тук заслуги имат учителите-координатори Елица Върбановска и  Петя Първанова, на художниците от Арт клуб ,,Усмивка" с ръководител Мариана Москова, на учителите по история Ивона Дочева, Владимир  Брязов и Катя Начева.

Проектът е на сдружение „ПМГ – Надежда“, в непосредствено сътрудничество с председателя на училищното настоятелството Николай Николов. Финансиран е от програма „ Ти и Lidl за по-добър живот“ със съдействието на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Общата стойност на проекта е 9019 лв.

В четвъртото издание на конкурса участват 139 предложения от 66 населени места в България, като само 12 са избрани в тематична област „Образование“.

Чрез реализиране на дейности като промяна на физическото пространство (адекватна заобикаляща среда), нови методи на преподаване (онлайн ресурси),  документални филми, виртуална разходка из България и Европа и други. Чрез QR кодове, подредени по  т. нар. „линия на времето“, учениците могат да получат информация за съответното събитие.

Дигиталният център „Родолюбие“ е поредната стъпка в утвърждаване на статута на гимназията като иновативна, предлагаща съвременна образователна среда, за мотивирани ученици и учители. Това е трети пореден проект с настоятелството, досега са реновирани училищната библиотека и е изграден езиков център, поясни директорът на гимназията Венцеслав Георгиев.