Новини

Областен кръг на олимпиадата по информационни технологии

14:43 17/Март/2016
Прегледана: 3184 пъти, Диляна Христова
Областен кръг на олимпиадата по информационни технологии

На 13 март 2016 година Природо-математическа гимназия - Ловеч бе домакин на областния кръг на Олимпиадата по информационни технологии.

Да защитят своите проекти се явиха ученици от Ловеч, Троян и Тетевен! Месеци наред учениците са работили по свои собствени идеи и реализират проекти в две възрастови групи и 5 тематични категории. Ръководител на трите екипа от ПМГ е Надежда Николова – учител по информатика и ИТ.

В категория „Уеб сайт“ Николай Нинов и Теодор Христов от 8 „В“ клас презентираха „BeAnExplorerOfBulgaria” - двуезичен сайт за националните ни природни и исторически забележителности. Сайтът цели запознаване и популяризиране на националните ни гордости не само сред българските туристи, но и чуждестранните такива. http://explorer.pmg-lovech.com/bg/

Екипът на Радослав Радков и Красимир Гетов от 12 „Б“ на ПМГ- Ловеч представи Интернет приложението „MathPro”, което е своеобразен помощник в решаването на математически задачи от раздели „Алгебра“, „Геометрия“. Приложението предоставя решения на различни видове задачи по въведени от потребителите данни. http://mathpro.herokuapp.com/#/

Кристиан Косев от 12 „Б“ демонстрира „SmartHomeControlSystem” – проект в категория Приложни програми, с който потребителите могат дистанционно да включат , изключат и наблюдават работата на различни ел. уреди у дома, което води до спестяване на време и средства.

Трите проекта на ПМГ – Ловеч бяха успешно представени и защитени пред областната комисия, която ги допусна за разглеждане от националната комисия и одобряване за финалния национален кръг на олимпиадата.