Новини

НА 22.04.2021 Г ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЕСТВАНЕТО НА 50 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ КАТЕДРА „ПРИРОДНИ НАУКИ“ ПРОВЕДЕ КОНКУРС НА ТЕМА: „ТРЪГВАМЕ ОТ МИНАЛОТО, МИНАВАМЕ ПРЕЗ НАСТОЯЩЕТО, ГЛЕДАМЕ В БЪДЕЩЕТО“

14:28 26/Април/2021
Прегледана: 626 пъти, Катедра "Природни науки"
НА 22.04.2021 Г ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЕСТВАНЕТО НА 50 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ КАТЕДРА „ПРИРОДНИ НАУКИ“ ПРОВЕДЕ  КОНКУРС НА ТЕМА: „ТРЪГВАМЕ ОТ МИНАЛОТО, МИНАВАМЕ ПРЕЗ НАСТОЯЩЕТО, ГЛЕДАМЕ В БЪДЕЩЕТО“

Възпитаници от Профилирана природо-математическа гимназия представиха свои презентации, макети, постери и комикси, с които  разказаха за откритията в областта на Биологията, Физиката и Химията през последните 50 години и тяхното бъдещо развитие.
На първо място се класираха Ивайло Иванов, Мирела Христова  от 10 А. Техният комикс, който разказваше по забавен начин за първите стъпки и развитието на клонирането очарова оценяващите ????
На второ място се класираха малките шестокласници  Елена Петков, Крисимира Божинова и Ванеса Александрова с техният макет „Стволови клетки“ и деветокласниците  Валентин Георгиев и Светла Ивайлова  от 9 Г клас  с много задълбочена разработка на тема „Свободните радикали“.
На трето място останаха Габриела Василева от 10 Г с тема „Мексикански ямс – ползите в медицината“; Светлина Богданова, Рейхан Ахимова и Катерина Праскова от 11 Г представиха развитието на генетиката, като акцентираха на генетичните заболявания; Красен Вътев от  11 Г с „Шестият сърдечен тон“. Шестият сърдечен тон е обявен за българското научно постижение на XX век. Негов откривател е проф. д-р Иван Митев и Весела Веселинова 12 Д с „Антропогенезата и Палеонтологичната история на човека“ , развитие на науката антропология.
Всички участници получиха награди от нашите партньори Сдружение „Знание‘‘, а тези на първо и второ място и тениски с отличителния знак на ППМГ.
И учители и ученици си тръгнахме с нови знания и заредени с желание за още предизвикателства.