Новини

МАТЕМАТИЧЕСКАТА ОТБЕЛЯЗА 50-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ!

22:31 18/Май/2021
Прегледана: 2303 пъти,
МАТЕМАТИЧЕСКАТА ОТБЕЛЯЗА 50-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ!
С редица изяви ППМГ отбеляза своя празник.       
Фотоизложба пресъздаде свидни спомени, открои минало и настояще. Черно – белите снимки до цветните изображения показаха изминатия път. Между някога и сега се прокрадват изводите за ентусиазъм, професионализъм, знания и неподражаем дух.                                                  
Театралната постановка „Чешити/откъси от емблематични разкази на Чудомир/ озари с усмивки лицата, а танците на момичетата и момчетата от Арт формация „Огнени ритми“ създадоха настроение. 
С голям концерт на БТР Математическа гимназия завърши тържествата по повод половинвековния си юбилей. Настоящи и бивши възпитаници на гимназията, сегашни и бивши преподаватели, приятели на ППМГ дойдоха на събитието. Сред официалните гости бяха В. Христов-зам.-кмет на Община Ловеч, Еленко Начев-Началник РУО- Ловеч, Николай Николов- Председател на училищното настоятелство „ Надежда“ и членовете му, директори на училища от общината.                    
Преди музикалната стихия беше припомнена историята на гимназията, бяха почетени и наградени обичани учители ветерани. Спомени за времето в Математическата и за получените знания и подкрепа споделиха възпитаници, сред които Делян Лилов, основател и Изпълнителен директор на една от най- иновативните и успешни IT фирми в България- ,,Мусала Софт“, и проф. Елиза Стефанова, заместник-ректор на Софийски университет ,,Св. Климент  Охридски“.
Гости, поздравителни адреси и празнични слова!
Площад ,,Тодор Кирков“ беше пълен с хора. Присъствието на многото граждани може да се приеме като признание за успешния модел на образование и развитие, който ППМГ дава на децата на Ловеч.
„Профилирана природо- математическа гимназия – гр. Ловеч е училище с безспорен авторитет не само на регионално, но и на национално равнище.“ – отбелязва в приветствието си Министърът на образованието и науката. Той пожелава: „Продължавайте все така с Вашия професионализъм и благородство да давате на бъдещите поколения увереността и силата, с която да вървят напред.“
В приветствието си за празника директорът на ППМГ Венцеслав Георгиев очерта перспективите за бъдещото развитие на гимназията. Той сърдечно благодари на Община Ловеч за направеното по повод юбилея дарение на 3D принтер и скенер.
Устройството ще бъде използвано за училищния STEM център, с който ППМГ има основание да се гордее, защото STEM е подход, който  осигурява интеграцията на теорията с практиката, създава  среда, в която детето може да  бъде свой собствен учител, изследовател и пътешественик в областите на науката.
Всички празнични събития бяха подчинени на мотото ,,50 години заедно в успеха!“. Отпечатан е и специален фотоалбум, подготвен от екип на гимназията.
Нека се множат успехите на нашата ППМГ!