Новини

Иван Караджов и Зорница Банкова – победители в Spelling Bee 2018

13:49 09/Март/2018
Прегледана: 1897 пъти, Елица Върбановска
Иван Караджов и Зорница Банкова – победители в Spelling Bee 2018
Седмокласникът Иван Караджов се класира на първо място в училищния кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 28 февруари в Профилирана природо-математическа гимназия. Иван изпревари Зорница Банкова от 6 клас,  за която остана второто място. Победата дойде с думата „borrow” след 24 оспорвани кръга. И двамата призьори се класират за следващия регионален кръг, домакин на който ще е ППМГ – Ловеч, в края на март.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците произнасят буква по буква различни думи на английски. Над 7000 ученици на възраст до 14 години от рекордните 311 училища от цялата страна се състезаваха в тазгодишното състезание. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на декември.
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.