Седмокласничката Нора Николова е победител в Spelling Bee

Елица Върбановска | 12:57 01/Март/2016
Прегледана: 1608 пъти.

 

Нора Николова от 7 клас се класира на първо място в училищния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 29 февруари 2016 г. в Природо-математическа гимназия – Ловеч. Правилно спелуваната дума “store” донесе победата на Нора, втори остана шестокласникът Цветомил Рабаджиев. Двамата ще представят училището ни на регионалното състезание на 26 март 2016 г. Природо-математическа гимназия – Ловеч за първи път е избрана да бъде домакин на регионалната надпревара.

Spelling Bee е състезание, в което участниците произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезават в 274 училища в страната от 27 февруари до 2 март 2016 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на декември. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 23 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Тази година състезанията се провеждат под наслов “BEE above aggression”. Идеята е да се обърне внимание към проявите на агресия и случаите на тормоз в училище и начините за тяхното преодоляване.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” и се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.