Подготовка за международен сертификат IELTS по английски език в ППМГ

Венцеслав Георгиев | 10:34 15/Януари/2020
Прегледана: 247 пъти.

 

От тази учебна година в Математическата се провеждат извънкласни форми по Академичен английски език за ученици от 11 и 12 клас, в които се предлага подготовка за международно признатия сертификат Cambridge IELTS. Това стана възможно благодарение на Ирина Цанова, учител по английски език в гимназията, притежаваща нужната специална квалификация. С тези допълнителни часове се стараем да подготвим бъдещите студенти на необходимото ниво, за да бъдат конкурентноспособни и да имат реални шансове да продължат образованието си в най-добрите университети по предпочитаните от тях специалности.

IELTS (International English Language Testing System) е най-популярният тест по английски език в света. Той е разработен от водещи световни експерти в областта на езиковото оценяване и резултатите от него се признават от над 10 000 институции по цял свят. Изпитът има две версии – General и Academic – съответно тестващи знания по общ английски и умения, необходими за следване в университет. Не случайно най-търсеният от водещите чуждестранните висши училища при прием на студенти сертификат е Academic IELTS, тъй като този изпит тества не само знанията и уменията по езика, но и способността на бъдещите студенти да се справят с предстоящите им академични предизвикателства.

Дванадесетокласникът Деян Димитров е първия ученик покрил теста. Деян се яви на IELTS през декември 2019 година и вече получи своя сертификат с отлични оценки. Това му отваря вратите към най-престижните университети в желаната от него специалност "Компютърни науки". Пожелаваме му успех.