Отлично представяне на отбора на ПМГ във финалния кръг на Национална викторина „Образование на бъдещето”

Ирина Цанова | 08:37 14/Април/2015
Прегледана: 2004 пъти.

 

Отлично представяне на отбора на ПМГ във финалния кръг на Национална викторина „Образование на бъдещето”, организирана от консултантска къща “Дарби”.

Финалистите от Плевен Теодор Калеев и Никола Петров от 11 в и Симона Димитрова и Христо Христов от 12 в клас представиха ПМГ Ловеч достойно в оспорваната надпревара в София. Ръководител на отбора беше г-жа Ирина Цанова. Състезанието се проведе пред публика в зала на Благоевградския американски университет. Както и на предварителния етап, имаше три кръга, в които участниците показаха знанията си по английски език, способностите си да представят презентации за висше образование пред публика и да отговарят на въпроси, свързани с различни професии.

Отборът на ПМГ Ловеч се класира на пето място сред силната конкуренция на училища от Хасково, Велинград, София, Добрич, Благоевград и Бургас. Доказахме, че сме сред най-добрите в страната и успешно се конкурираме с водещи езикови гимназии – ПМГ - Ловеч беше единствената математическа гимназия, стигнала до финала.

Голямата награда за победителите от Хасково и Велинград е безплатен двуседмичен курс по английски език в Англия, предоставен от организаторите от “Дарби”.