Наш ученик – част от Европейската седмица на младежта в Брюксел

Текст: Елица Върбановска | 09:05 16/Май/2019
Прегледана: 165 пъти.

 

Борислав Борисов от 12 В клас на Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, участва в Европейската седмица на младежта в Брюксел в началото на май. В столицата на Европа среща си дадоха младежи от Стария континент, които имаха възможността да обменят идеи и да научат повече за работата на евроинституциите.

Нашият представител участва в семинари и дискусии, организирани от различни тематични генерални дирекции на Европейската комисия и редица партньори относно многоезичието, космическата програма на Европейския съюз, интеграцията и др. На проявата беше представена и първата платформа на младите заинтересовани страни в рамките на новата стратегия на ЕС за младежта. По време на Европейската седмица на младежта се състоя и проява на европейско равнище в Европейския парламент.

Европейската седмица на младежта се провежда на всеки две години и има за цел да се честват и популяризират младежките дейности. Събитието се организира от Европейската комисия и генералната дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ в сътрудничество с Европейския парламент.

Борислав беше номиниран за участието си от офиса на Европейския икономически и социален комитет в Брюксел, заради активното си участие по време на младежкия дебат „Твоята Европа Твоето Мнение“ през изминалата година. Тогава ученици от Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, представиха България на най-големия форум в рамките на Евросъюза.