Математици представят Ловешка област в национален европейски дебат

Текст и снимки: Елица Върбановска | 08:51 29/Октомври/2018
Прегледана: 654 пъти.

 

Екип от пет ученици от 11 и 12 клас от Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, бяха избрани за представители на националната симулация на работата на европейските институции. Тя беше организирана от Европейския информационен център "Европа Директно" при Габровската търговско-промишлена палата, със съдействието на ловешкото Сдружение „Знание“.
 
Кристина Цанкова, Борислав Стефанов, Галин Ганев, Иван Стефанов и Николай Нинов победиха в регионалната надпревара. Те дебатираха и успешно защитиха позицията на всяка една от държавите по отношение на Многогодишната финансова рамка на Европейския съюз за периода 2021-2027 г. Отборът ни ще е част от общо 75 демократично избрани младежи от 15 града на страната ни от мрежата "Европа Директно", които ще се срещнат във Велико Търново в края на октомври. В рамките на два последователни дни учениците ни ще са в ролята на представителите на Чехия. Там ще се проведе и Младежка симулация на сесия на Европейския парламент.
 
В събитието ще се включат представители на Генерална Дирекция „Комуникации“ на ЕК в Брюксел, ръководителят на Представителството на ЕК в София Огнян Златев, ръководителят на Информационното бюро на Европейския парламент в България Теодор Стойчев, ръководителите на всички информационни центрове „Европа Директно“ в страната, а също и евродепутати.