Двудневна надпревара по английски език в две състезания за учениците от ПМГ

Елица Върбановска | 11:41 18/Март/2015
Прегледана: 1704 пъти.

 

55 ученици от Природо-математическа гимназия участваха в 2 състезания по английски език в рамките на два последователни дни – петък и събота. За да проверят знанията си, те избраха Международното състезание по английски език HIPPO и Второто национално състезание на английски език – Longman Competition.
 
Hippo набира все по-голяма популярност, особено сред по-малките ученици, макар нашето училище да участва за втора година. Тестът проверява уменията на учениците за слушане и разбиране на непознати текстове, четене със задачи за разбиране, както и писане по зададена тема.
През тази учебна година Международното състезание по английски език HIPPO се състои за трети пореден път. В него участват претенденти от осем европейски държави /България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Италия, Словения, Словакия, Сърбия и Черна гора/ при изключително висока конкуренция. Миналата година се включиха 12 000 участника от 500 училища, които излъчиха 74 финалисти. Те се надпреварваха във финалния кръг в Лидо ди Йезоло, Венеция /Италия/.
 
Участници от 6 до 12 клас правиха тест по английски език по формата на Pearson Tests of English във вътрешно училищния кръг на Второто национално състезание на английски език – Longman Competition. Природо-математическа гимназия се включи за първи път в надпреварата, при особено голям интерес единадесетокласниците. Учениците с най-висок резултат от всяко ниво от вътрешно училищния кръг имат право да се явят на националния кръг на състезанието в София. Проверката на задачите от националния кръг ще се извърши от комисия независими оценители, определени от Пиърсън Лонгман България. Те ще проверят нивото на владеене на основни езикови умения и познания – слушане, четене, писане.
Предвидени са сертификати за всички участници, както и предмети награди за най-добре представилите се.
 
На снимката: Шестокласнички по време на състезанието Hippo