На добър час, Випуск 2017!

112 зрелостници от Математическата получиха дипломите си за средно образование на официална церемония в Актовата зала на гимназията. Учениците, заедно със своите родители, с трепет очакваха да получат заслужената награда.

Първата диплома, връчена от директора на гимназията Димитър...

Прочети още

Математическата се включи в Националната кампания „Жълти стотинки“

Учениците от ППМГ – Ловеч се включиха в акция на националната кампания „Жълти стотинки“ Само за 5 дни в кутията за дарения се събраха над 20 кг монети.

В деня на детето сумата от 262,16 лв е преведена по дарителската сметка на сдружение „Съзидание – 2012“. Членовете на Ученическия...

Прочети още

Национално математическо състезание „Питагор“ за учениците от IV клас (2017)

Уважаеми родители и ученици,

Резултатите от Националното математическо състезание „Питагор“ за учениците от IV клас (2017) можете да видите от ТУК.

Начинът на класиране е оповестен в МЕТОДИКА ЗА ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ В V КЛАС ЗА УЧЕБНАТА...

Прочети още

Учител по английски – на семинар в Бавария

Преподавателят по английски език Елица Върбановска участва в семинар за професионално развитие по дейността eTwinning в столицата на Бавария Мюнхен в началото на май. Темата на обучението беше „Креативно и културно образование”.

По време на тридневната програма участниците имаха...

Прочети още

Златни медали от Москва за Математическата в Ловеч

Теодор Христов (9 клас), Ирина Христова (11 клас), Лили Стефанова (12 клас) и Александра Йовкова (12 клас) от Профилирана природо–математическа гимназия – гр. Ловеч с научен ръководител доц. д-р Веселин Ненков се завърнаха от финалния кръг на XI Международен конкурс MITE 2017 с общо 9 златни и 2 сребърни...

Прочети още

Чаровната Ирина Христова ОТНОВО с награда

На 8 и 9 април 2017 г. в гр. Варна се проведе Първи национален конкурс „Космическите отпадъци - от проблема към решението“, част от Пролетен фестивал „Варна – Европейска младежка столица“.

В конкурса взеха участие 12 отбора  от страната , както и студенти от ТУ София и  ТУ – Делфт-...

Прочети още

Награди за учениците от Великденското математическо състезание - 2017

В понеделник на 24.04.2017 г. в Профилирана природо-математическа гимназия - Ловеч се проведе награждаването на учениците от гимназията, заели призови места по класове във Великденското математическо състезание - 2017.  Директорът Димитър Петков връчи грамоти и шоколадови лакомства на...

Прочети още

Великденско математическо състезание - 2017 г.

На 22.04.2017 г. от 1000 часа в ОУ"Васил Левски" - Ловеч се проведе традиционното ВЕЛИКДЕНСКО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ – 2017 г. Организацията се осъществява от Сюза на математиците в България, съвместно с РУО – Ловеч.

В състезанието могат да участват ученици от 1 до 12 клас. Темите за...

Прочети още