Успехи за млади информатици

Надежда Николова | 22:41 05/Май/2016
Прегледана: 1245 пъти.

 

Осмокласниците Николай Нинов и Теодор Христов представиха достойно Природо-математическа гимназия – Ловеч, на Националния пролетен турнир по информационни технологии.

На 23 април във Велико Търново екипът ни показа „BeAnExplorerOfBulgaria” – двуезичен сайт-платформа, запознаващ с природните забележителности и исторически паметници на страната ни, който предоставя възможност за споделяне на снимки от потребителите. Доброто представяне донесе по-голяма увереност за Николай и Теодор, като споделиха опит и идеи. Те се завърнаха и с много предметни награди – рекламни тениски и чаши, както и специалната награда на организаторите на турнира – ваучер за безплатен хостинг. Младите информатици получиха наградите си от Аспарух Виткинов – възпитаник на ПМГ и член на Клуба на програмистите във Велико Търново, който спомага за организацията на турнира.

Надпреварата събира участници от 8 до 12 клас, които представят авторски проекти в категориите „Интернет приложения” и „Приложни програми”. Организатори на Шестото издание на турнира са Факултет по информатика и математика към Великотърновския университет, съвместно с местни ИТ-фирми, които са и основни спонсори на събитието.