Отборът на ПМГ - Ловеч спечели регионалния кръг на Национална викторина на английски език

Венцеслав Георгиев | 20:06 04/Декември/2014
Прегледана: 1842 пъти.

 

Отборът на ПМГ - Ловеч спечели регионалния кръг на 12-та Национална викторина на английски език „Образование на Бъдещето“, организирана от Фондация „Дарби“. Състезанието се проведе на 18 ноември в Плевен. В отбора ни участваха Никола Петров и Теодор Калеев от 11 В и Симона Димитрова и Христо Христов от 12 В клас с ръководител Ирина Цанова. Съревноваваха се с отбори от Плевен, Севлиево и Свищов. В състава на журито присъстваха представител на Ланкширския университет в Англия и Американския университет в Благоевград.

Нивото на владеене английски език на нашите участници бе високо оценено. Викторината се проведе в три кръга – само на английски език.
Първият кръг включваше езикова задача, за втория участниците трябваше да изнесат презентация пред публиката за образователната система на някоя от водещите държави в света, а третият включваше въпроси, свързани с различни професии и кариерна ориентация. Първото място в Плевен нарежда отбора на ПМГ сред шестте най-добри в страната и ни дава правото да участваме в националния кръг през март 2015 г. в София, където голямата награда е двуседмичен курс по английски език в Англия.