„Любим герой от книга“

Венцеслав Георгиев | 21:36 31/Октомври/2017
Прегледана: 579 пъти.

 

Дали има някой - малък или пораснал, който да не обича приказките? Онези истории, които ни пренасят в други светове? В навечерието на празника на Народните будители в ППМГ се проведе играта „Любим герой от книга“. В играта се включиха близо сто ученици от V-ти до X-ти клас от гимназията. Те участваха в забавни игри и пресъздадоха откъси от различни приказки. Всички бяха облечени в костюми на любимите си герои и показаха, че са любознателни и обичат да четат. На сцената в актовата зала на гимназията видяхме постановки на „Аладин и вълшебната лампа“, „Пипи Дългото чорапче“, „Алиса в страната на чудесата“, „Спящата красавица“, „Хобит“, „Мечо пух“, „Ние врабчетата“, „Хари Потър“ и много други. Чухме песента „День рождения“ от „Крокодилът Гена“.
Вдъхновени от магията на приказките, участниците се почувстваха като истински артисти. Вълшебната атмосфера успя да трогне и вдъхнови родители и учители. Всички бяха обхванати от магията на приказките и не искаха играта да свършва.
Вещо жури, в състав от учители и ученици, раздадоха награди на участниците за оригинални костюми, актьорско майсторство, реквизит.