Цветомил Рабаджиев от 7 клас – победител в Spelling Bee 2017

Елица Върбановска | 08:55 10/Март/2017
Прегледана: 904 пъти.

 

Националният финалист от миналата година Цветомил Рабаджиев /7 клас/ се класира на първо място в училищния кръг на Седмото национално състезание по правопис на английски език „Spelling Bee”. 27 ученици от 5 до 7 клас участваха в надпреварата на 1 март в Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч. Цветомил спелува правилно думата „meeting” в 23 кръг и победи шестокласника Иван Караджов, който остана втори. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, домакин на което за втора поредна година ще е ППМГ – Ловеч. На 1 април нашата гимназия ще приеме участници от 30 училища от област Ловеч, Плевен, Габрово и Велико Търново.

Освен в състезанието, участниците от шести клас се включиха и в кампанията на организаторите „Бъди добър с другите” /Bee Good To Others/. В обявения за месец на добрините – февруари, малките „пчелички” приготвиха вкусни сладкиши със своите родители, които продадоха на благотворителен базар в училище. Шестокласниците зарадваха възрастни хора с лакомства, песни и добри думи на 14 февруари. Освен това, те украсиха дръвче в двора на училище, като го превърнаха в истинска голяма мартеница. И, разбира се, бяха вежливи, усмихнати и добри със своите съученици, учители и приятели.

„Spelling Bee” е състезание, в което участниците произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 304 училища в страната тази година. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи от началото на декември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Организатор на „Spelling Bee” е Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”, в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.